o

t

t

r

e

z

s

ő

Életrajz

Ott Rezső

Életrajz

fekete és arany háttér

A Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetemen végzett először fagott szakon (2005-ben) majd zeneszerzés-szakon (2011-ben) Vajda János osztályában, de Fekete Gyula, Orbán György és Serei György is meghatározó professzorai voltak.

2008-ban „Saxon” című darabja (Szonáta altszaxofonra és zongorára) 2. helyezést és közönségdíjat nyerte el az Ifjúsági Kortárszenei Esték házi-versenyén. Suscipe című darabja szintén második lett a „Jézus Társasága” (Jezsuiták Magyar Közössége) által kiírt kórusmű-pályázaton, 2009 tavaszán.

Az első jelentősebb zenekari darabját 2011-ben, diplomakoncertjére írta, a Kürtversenyt Benyus János és a Zeneakadémia szimfonikus zenekara mutatta be Serei György vezényletével. Ugyanebben az évben a Vántus István Kortárszenei Napokon 2. helyezést ért el „Quartetto di Primavera” című fafúvósnégyesre írt darabja. 2012-ben a kürtversenyét a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar is bemutatta, ugyanez az együttes mutatta be „elle éternelle” című szimfonikus költeményét 2014-ben.

Magyarországon jól ismert művészként számos jelentős produkcióban vett részt mint zeneszerző, arrangeur, hangszerelő és/vagy zenei vezető. Több jelentős zenekarral és kamarazenekarral már hosszú termékeny évekre nyúlik vissza, a legjelentősebb ezek közül a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar, illetve az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar, ahol egyre inkább „rezidens” zeneszerzőként tekintenek rá.

2018 tavaszán az „An die verstorbene Verliebte” első helyezést ért el a Beethoven Budán Fesztivál zeneszerzőversenyén. Ugyanebben az évben zenei vezetője és arranguere volt a magyar könnyűzene egyik legerősebb zenekara, a „Quimby” és az Óbudai Szimfonikus Zenekar közös koncertjének. Szintén 2018-ban addicionális zenéket írt a többszörös díjnyertes „Apró mesék” című filmhez.

fekete és arany háttér
fekete és arany háttér

2020-ban a „Te Deum anno 2020” című darabja a nyertes pályázatok között szerepelt a Művészetek Palotájának (MüPa) zeneműpályázatán „vokálszimfonikus” kategóriában.

A vírustól terhelt 2020-as év tavaszán az elsők között komponált és dolgozott át zeneműveket karanténban lévő zenészeknek, ezek a kisebb-nagyobb darabok jelentős nézettséget és sikereket értek el a közösségi oldalakon.

2021-ben, több nagyszabású darabja is bemutatásra került, márciusban a „Con Quijada” ensemble-darab az Óbudai Danubia Zenekar előadásában, júliusban a „Concerto No.2. I.m.B.” a Szent István Filharmonikusok és az In Medias Brass által, decemberben pedig az „Álkukás Mikulás” mese-zene – zenés mese és az „Aranyszárnyú Angyal” CD teljes anyaga szintén az Óbudai Danubia Zenekar kiváló játékában.